У Донецькій області бойовий снаряд потрапив у храм Української православної церкви. Після цього у церкві сталася пожежа.

Інцидент стався в ніч на суботу, 6 липня, повідомляє видання POLITEKA з посиланням на Донецьку єпархію УПЦ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Снаряд потрапив у дах Свято-Спирідонівська храму села Комінтернове Волноваського району Донецької області потрапив снаряд. Жителі села рятували цінні предмети, що були у храмі тоді, коли тривав обстріл.

"Місцеві жителі кинулися рятувати свій рідний дім від пожежі, виносити святині з палаючого будинку, незважаючи на те, що в цей час обстріл посилився. Божою милістю основна частина храму не постраждала, повністю згоріло лише підсобне приміщення і перекриття даху храму. Декількома днями раніше район також піддавався жорстокому обстрілу", – йдеться в повідомленні Донецької єпархії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Віряни Донбасу звернулися з вимогою припинити бойові дії: "Православна громадськість Донбасу, в котрий раз звертається до всіх, від кого залежить мир у нашому понівеченому війною регіоні, з вимогою припинити бойові дії! Припиніть вбивати людей! Припиніть руйнувати наш край!"

Зазначимо, що село Комінтернове знаходиться в буферній зоні, що розділяє боку на Донбасі. Зараз воно не перебуває під контролем України. Варто додати, що кілька днів тому в цьому районі також спостерігався запеклий обстріл.

Нагадаємо, що Зеленський негайно виїхав на Донбас: у слуги народу загадково мовчать.

Раніше Знай.ua повідомляв, що терористи на Донбасі полюють на українських медиків: "Ми повинні бити в усі дзвони!"

Також Знай.uа писав, що в мережі оприлюднили жахливі кадри обстріляного бойовиками санітарного автомобіля українських військових на Донбасі.