Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у своєму відеозверненні попросив президента України Володимира Зеленського скасувати показ серіалу "Свати" на телеканалі "1+1". Іллєнко у відеозверненні сказав, що серіал "Свати" - це "Липецька фабрика" нинішнього президента Зеленського.

"Я знаю від вашого оточення, що ви болісно і емоційно сприйняли заборона "Сватів" в 2017 році і нібито це подбило вас балотуватися в президенти. Не повторюйте помилок ваших попередників: серіал «Свати» — це ваша Липецька фабрика", — сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Відомий політтехнолог і журналіст Юрій Романенко розповів, чому не згоден з думкою Іллєнко. Більше того, він у різкій формі висловився про діяльність Держкіно на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

серіал "Свати"
серіал "Свати"

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Держкіно нехай спочатку припинить розпилення мільярдів гривень на всяку квазихудожечивенную хрень типу «Щоденника Петлюри». Тому що на відміну від «Сватів», які Квартал робить за свої гроші, цю муть роблять за наші гроші з бюджету. Так чому ми повинні її фінансувати каламуть то? Якщо вони не можуть збирати касу, то чому ми повинні допомагати? Ви ж не будете купувати отруєний сир на тій підставі, що його справив національний выробник? Так чому ми повинні фінансувати тупе бездарне отруєне вітчизняне кіно на тій же підставі? Тільки тому що хтось хоче свої під своє "патріотичне булькання" випилювати по 50-100 млн гривень?"

О патриотических "Сватах" "Я знаю от вашего окружения, что вы болезненно и эмоционально восприняли запрет «Сватов» в...

Geplaatst door Yuriy Romanenko op Vrijdag 5 juli 2019

Він заявив, що "принципово проти існування таких контор як Держкіно".

"Це просто ще одна лавочка для розпилу бабла з держбюджету. За фактом держбюджет потрібно максимально звільнити від бездарних риб-прилипал, що не можуть жити без дотацій. Дотації мають сенс тільки там, де в перспективі створюється додана вартість, яка наповнює держбюджет".

актори серіалу "Свати"
актори серіалу "Свати"

В коментарях українці відразу відреагували на таку думку Романенко:

"Те ж саме написав у них на сторінці, нехай Держкіно себе ж і заборонить краще", "Іллєнки - два трутня , а вірніше опариші на тілі України.", "Тут читаю в коментах "а зеленський теж брав", ну так він не дотації брав вони брали фінансування і держава була в долі", "Можна у особливо упоротих запитати трохи інакше: а чому «просвіта», про яку вони говорять, обов'язково має бути бездарною?) чому пропаганда повинна бути бездарною? Чому не можна на ці ж теми робити кіно талановито?"

Нагадаємо, "Квартал 95" відмовився від "Сватів".

Раніше портал Знай.ua писав, що Олена Кравець вразила заявою про майбутньої політичної кар'єри: "І ти туди ж?".

Також Знай.uа писав зірка "Сватів" похвалився в мережі побиттям дружини.