У ПЦУ сказали, що думають про патріарха Філарета після інтерв’ю російському каналу. Його назвали фактичним союзником Москви у боротьбі проти Томосу. Москва користується моментом і принижує Філарета, нищить його, а він цього вже не здатен зрозуміти.

Спецслужби Кремля мстяться за те, що він колись порвав з ними, про це написав заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Facebook.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський зазначив, що хвороба виявилася невблаганною.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

"Ззовні нібито все залишилося звичним. Але я не можу собі навіть уявити, щоби наш Патріарх давав інтерв‘ю кремлівським пропагандистам, знаючи, для чого воно їм потрібне – щоби далі руйнувати Україну", – написав він.

"Хвороба зробила його фактичним союзником Москви у боротьбі проти Томосу. "Коли я вийду з ПЦУ, то у Епіфанія відберуть Томос, він буде ніким, а я - буду Патріархом" - це могла сказати якась інша людина, але не НАШ Патріарх. Сьогодні хвороба виявилася черговим "пробиттям дна" - інтерв‘ю "Россия 24". А ми ще сподівалися, що дно - це "Страна.юа", - написав архієпископ.

Архієпископ нагадав, як разом з усіма півроку тому (коли був вручений Томос – 24 канал) патріарх Філарет "дякував Вселенському патріарху і президенту Порошенку за велику працю".

Як раніше повідомлялось, патріарх Філарет дав інтерв'ю журналістці пропагандистського каналу Росія-24 Ганні Афанасьєвій. Відповідне відео з назвою "Нічого святого" опублікували на YouTube 6 липня.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Першим звернув на нього увагу український журналіст Мілан Лєліч.

Філарет у розмові з пропагандисткою висловив претензії до Томосу, а також висловив незгоду з назвою нової церкви.

Раніше повідомлялося, що патріарх Філарет зробив скандальну заяву щодо колишнього президента України Петра Порошенка і Томосу.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вважає, що Томос про автокефалію не вигідний української помісної церкви.

Нагадаємо, ображений Філарет поплакався російській пропагандистці: Томос поганий і ПЦУ не та.

Як повідомляв Знай. ua, Філарет розкрив головну таємницю Порошенка про Томосі.

Також Знай. ua писав, що Епіфаній терміново скликав синод.