Сьогодні, о 9 ранку, розпочався прийом заяв на вступ до вишів.

Більшість вступників мають подавати їх в електронній формі через власні кабінети на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/.

Головне, що варто запам’ятати вступникам: після подання першої електронної заяви, змінити в них уже нічого не вдасться. Тому вкрай важливо бути уважним і кілька разів перевірити вірність внесених даних.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Треба пересвідчитися, що правильно завантажено:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще
  • додатка до документа про освіту;
  • фото вступника;
  • довідки про місце реєстрації, якщо вступник претендує на сільський коефіцієнт.

Також варто звернути увагу на правильний розрахунок середнього бала: чи збігаються бали ЗНО, відображені в кабінеті з балами, вказаними на сертифікаті; чи правильно вказано номер мобільного; чи вірно вказане громадянство, право на додаткові бали та сільський коефіцієнт.

Цього року вступники на бакалавра чи наскрізного магістра можуть подати на бюджет 7 заяв на 4 спеціальності.На контракт можна подати будь-яку кількість заяв. Вступник може подати заявку на бюджетну форму навчання, а у разі відмови – на контрактну. Або ж одразу на контрактну. При цьому вступник має вказати пріоритетність від одного (найвищий показник) до семи (найнижчий)

Так він позначає, на які конкурсні пропозиції у яких вишах хоче вступити найбільше – їм треба присвоїти найвищі пріоритетності, а які є менш бажаними – для них вказуються нижчі пріоритетності.

Після подання заяви змінити пріоритетність вже неможливо. Але якщо заява з пріоритетом ще не зареєстрована в закладі, то вступник може її скасувати та подати замість неї нову.

Вступник також має можливість відслідковувати увесь процес проходження своє заяви через її статус, який змінюватиметься в електронному кабінеті. Статуси можуть бути такими:

Також є невеликий відсоток вступників, які подають заяви в паперовій формі до приймальних комісій вишу.

За даними МОН, на ранок 10 липня зареєстровано понад 138 тисяч електронних кабінетів вступників, це майже 90% від очікуваної кількості цього року.

26 липня вступники будуть знати, чи отримали бюджетне місце, до 31 липня вони повинні будуть принести оригінали документів до вишів для зарахування.

1 серпня відбудеться зарахування на бюджет, з цього ж дня починається оприлюднення списків на контракт. Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня.

Нагадуємо, що ЗНО 2019 провалили тисячі школярів

Як повідомляв портал Знай.uа, є альтернативні варіанти у разі провалу тесту ЗНО

Також портал Знай.uа писав, що МОН відповіло на болючі запитання абітурієнтів

https://www.youtube.com/watch?v=rNAIpg3b62o&t=10s