23 травня 350 тисяч випускників здавали ЗНО з української мови та літератури. На рішення 58 завдань виділили 180 хвилин, і максимальна кількість балів дорівнює 104. В цьому році для шкіл національних меншин прохідний поріг для ЗНО було знижено.

Примітно, що в рік близько чверті українців провалюють тести, і замість вступу до вишів перед ними відкривається безліч інших можливостей. Можна піти на роботу, вступити в коледж, виїхати на навчання за кордон, відправитися на курси, або ж стати до лав ЗСУ як "строковик". Також можна оскаржити результати ЗНО в суді, пишуть "Вести".

Не варто робити з нездачі ЗНО трагедію, адже життя продовжується. Якщо випускник вирішив почати заробляти гроші, то з наявністю вакансій проблем не буде. Законодавство дозволяє студентам працювати з 16 років, а кількість робочих годин скорочено до максимум 36.

Поїхати на навчання за кордон також є непоганим варіантом, якщо батьки потягнуть. Наприклад, в Польщі та Словаччині є привабливі пропозиції по навчанню на технічних і гуманітарних спеціальностях. Після навчання можна отримати посвідку на проживання і залишитися в Європі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

На строкову військову службу в армію забирають призовників з 18 років, що підпадають під осінні і весняні призови, якщо немає відстрочки, дозволяє стан здоров'я і молода людина не є опікуном.

Крім того, можна оскаржити результати ЗНО. Адвокат Іван Ліберман попередив, що суд може переходити з однієї інстанції в іншу, а засідання можуть тривати місяцями.

"Теоретично, поки суд не визначиться із рішенням щодо ЗНО, можна буде ще раз здати ЗНО та отримати вищу освіту. Поки ж триває суд, випускника не мають права забирати в армію”, - заявив Ліберман.

Для тих, хто побажає відправитися на навчання у професійне училище або технікум на базі атестату про закінчення 9 класів, потрібно буде окремо здати іспити з української мови і математики. Після 4 курсів навчання з'явиться можливість вступити до вишу відразу на 2 або 3 курс.

Нагадаємо, що у цьому році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєструвалося 354 051 українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, результати проходження тестування в цьому році можна буде дізнатися онлайн.

Також портал Знай.uа писав, що у Міністерстві освіти і науки розповіли, коли вступникам потрібно подавати документи до ВНЗ.