Через популярний серіал від HBO "Чорнобиль" в Україні почався справжній туристичний бум. Люди шукають будь-яку можливість потрапити до зони відчуження і замовляють тури до Чорнобиля.

Якщо ви вирішили потрапити туди, то вам необхідно знати, що в Чорнобилі не все так просто і легко. Там небезпека чатує на кожному кроці.

Археолог Роб Максвелл з Австралії виявив у Чорнобильській зоні відчуження частина крана, який використовувався при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і досі є джерелом небезпечного для життя радіаційного випромінювання. Про це повідомляє Daily Star.

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

Вчений виявив клешню крана в лісі, коли відвідував зону відчуження в 2011 році. Лічильник Гейгера зафіксував показник в 39,8 мікрозіверта на годину біля крана. При тому, що нормальний радіаційний фон у звичайному місті становить близько 0,17 мікрозіверта на годину.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"У цьому районі є багато об'єктів, тривалий контакт з якими може вбити вас. Клешня - визначено найнебезпечніший з них", - запевнив Максвелл.

Також вчений розповів, що доступ до об'єкта ніяк не обмежений, тому несе смертельну загрожу життю туристів. Він може бути небезпечний у зв'язку з зростанням числа туристів, охочих відвідати зону відчуження після виходу серіалу "Чорнобиль" на американському телеканалі HBO.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чорнобиль
Чорнобиль

Нагадаємо, Чорнобильська АЕС отримала нове укриття: на що витратили півтора мільярди євро.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", відомий український режисер звинуватив творців знаменитого "Чорнобиля" в плагіаті.

"Знай.ua" також писав про те, як ожив Чорнобиль за десятиліття. У мережі з'явилися фото, які здивували навіть учених.