В Опендатабот з’явилася змога дізнатися, який бізнес сплачує єдиний податок, і слідкувати надалі за його статусом. Про це повідомляє сервіс Опендатабот.

"Якщо компанія чи ФОП втратить статус платника єдиного податку, то бізнесу буде донарахована кількість податків, яку компанія повинна була б сплатити, якби вона була на загальній системі оподаткування. Тому компаніям та ФОП, які сплачують єдиний податок, варто підписатися на зміни по своїй компанії", — зазначили в Опендатаботі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Щоб підписатися на зміни потрібно додати Опендатабот через будь-який месенджері та ввести назву компанії або прізвище та ім’я ФОП.

На даний момент в Україні єдиний податок сплачують 174 297 компаній (15%) і 1,3 млн ФОП (70%).

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Як працює Опендатабот

Найбільша кількість ФОП знаходиться на другій групі платників єдиного податку — 581 тисяча підприємців (44,5%). До платників єдиного податку 3 групи належать 523 тисячі підприємців (40%), до першої — 200 тисяч (15%).

Як працює Опендатабот

Найбільша кількість компаній на єдиній системі оподаткування займається операціями з нерухомим майном (14%). На другому місці — оптова торгівля (7,8%), сільське господарство (7,5%) і діяльність у сфері права та бухгалтерських послуг (5,7%).

Як повідомлялося, українці також зможуть відстежувати інформацію про нерухомістьонлайн.

Нагадаймо, що тисячам українців заборонили залишати країну

Як повідомляв Знай.ua, "Укрзалізниця" проти конкуренції

Також Знай.ua розповідав, чому без піару боротьба з корупцією – не боротьба

https://www.youtube.com/watch?v=rNAIpg3b62o&t=10s