4780 громадян України не випустили за кордон у минулому році, про що повідомляє Хвиля. Партнер юридичної компанії Пролігалс Роман Саєнко з цього приводу розповів: "Найпоширеніша причина для обмеження виїзду — ухилення людини від виконання зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням. До таких ситуацій належать борги з аліментів, податкові борги, прострочені кредити і т. д.".

Кордон України

Адвокат Олег Простибоженко у своєму коментарі зазначив: "Люди не завжди знають про свій обов'язок. Наприклад, справи про аліменти можуть розглядатися рік, а аліменти присуджуватися з моменту звернення до суду. Тобто людина може не знати про справу, а потім їй повідомляють, що вона вже має велику суму. Також буває, що боржник сплачує готівкою без розписки, а потім дружина каже, що ніяких аліментів не було".

Критерії, які впливають на виїзд за кордон можна завжди вивчити в Опендатабот. Для цього потрібно буде ввести свій ІПН та перевірити, чи немає вас у переліку боржників за аліментами, податкових боргах або серед осіб, які перебувають у розшуку.

Кордон України

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше ми вже писали про те, що відтепер українцям доведеться заплатити більше, щоб отримати новий паспорт у вигляді ID-карт. Зміни торкнуться і закордонних паспортів. Уряд підтримав ідею Державної міграційної служби України підвищити тарифи на послуги з видачі закордонних паспортів та ID-карт.

Український паспорт

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Штаб національної безпеки Ізраїлю наполегливо рекомендує своїм громадянам негайно покинути Єгипет. За даними штабу, існує безпосередня загроза викрадення ізраїльських громадян, які відправилися відзначати в Єгипті релігійне свято Песах.

Як повідомляв портал "Знай.uа": незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини. Почнеться це з 25 травня, коли в силу вступить закон про розмитнення "евроблях". При цьому багато водіїв не мають наміру платити.

Також "Знай.uа" писав, що глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для скасування безвізового режиму з Україною.