Нацбанк анонсував безліч змін, зокрема, українці зможуть тримувати зарплау в доларах, а іноземну валюту можна буде придбати навіть на поштовому відділенні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

поштове відділення

Кто отримає зарплату в іноземній валюті


Гривня залишається головним платіжним засобом в Україні. Навіть після скасування всіх обмежень, сплачувати у валюті можуть тільки моряки, дипломати, консули і інші співробітники іноземних держав.

Проте, хоч платити співробітникам можна тільки в гривнях, згідно з рішенням Верховного суду, заробітні плати можна закріплювати у валюті, а виплачувати в гривнях. Тобто працівник має повне право вимагати, щоб його заробітну плату "прив'язали" до курсу долара. Таким чином, зарплатню будуть перераховувати в залежності від коливання курсу долара.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

іноземна валюта

Ще одне важливе нововведення, яке торкнулося простих українців – з лютого долари можна купувати онлайн. Зараз таку можливість надає більшість українських банків. Причому, щоб відкрити валютну карту, не завжди потрібно звертатися безпосередньо у відділення.

долари

Обмін валюти на пошті


Тепер не лише банки та обмінні пункти можуть проводити грошові операції. Обміняти валюту українці зможуть прямо на поштовому відділенні. Вони також зможуть встановлювати свій курс валют і конкурувати з фінансовими установами.

Нагадаємо, в Україні запустили спеціальний податок для бізнесу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як сплатит податок за міжнародні посилки, вартістю від 100 євро.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували прибутки українських заробітчан в Європі.