Військові капелани вийшли на акцію під будівлю Верховної Ради України на підтримку прийняття закону "Про військове капеланство" (№10244-1) без внесення правок.

Про це повідомляє інформаційний портал "Знай.ua" з місця події.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Цей законопроект дуже важливий - сьогодні під стіни ВР приїхали капелани Нацгвардії, аби підтримати його" - заявив Отець Богдан, капелан Нацгвардії.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Загалом на акцію під стінами Ради зібралося близько 30-ти капеланів. Вони організували службу, щоб нардепи проголосували за закон.

Окрім цього, учасники заходу принесли листівки із закликом проголосувати за закон без змін.

Законопроект прийнятий у першому читанні 6 червня. Церковники повідомляють, що документ розроблений на основі побажань військових священиків (капеланів) з урахуванням практичного досвіду капеланської служби в Україні та сформовано спільними зусиллями народних депутатів, юристів, експертів з релігійних питань із залученням представників Ради душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Зміст цього законопроекту підтримують капелани, які перебувають на посадах "військовий священник (капелан)" в Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Організатори заходу стверджують, що після опрацювання у комітетах тексту законопроекту виявилося, що текстовий зміст і концептуальні основи капеланства були підмінені, і тому священник-духівника фактично роблять офіцером по роботі з особовим складом.

Нагадаємо, автор законопроекту про матюки Ольга Богомолець розповіла Знай.ua, де можна буде лаятися.

Раніше Знай.ua повідомляв, Зеленський призначить у Львові нового губернатора.

Також Знай.ua писав, у Зеленського зробили українцям неймовірний подарунок.