Закон про заборону нецензурної лексики на телебаченні та в інтернеті викликав справжній ажіотаж. Тільки ледачий не висловив свою думку з цього приводу. Звичайно відразу ж згадалися різні перли самих народних депутатів, які ніколи не соромилися матюкатися в прямому ефірі. Але в той же час зараз, коли дострокові вибори пройдуть трохи більше ніж через два тижні, вони відразу стали «білими і пухнастими».

«Я ніколи не матюкаюся. Максимум, що я можу сказати - Мама, мія!», - скромно зізналася в кулуарах ВР член БПП і кума Петра Порошенка Оксана Білозір.

І подібні відповіді давали майже всі депутати, навіть чоловіки. За їхніми словами, з їх рота ніколи не вилітало лайливе слово. Хоча в це складно повірити, як нам розповіла автор законопроекту про «дематюкацію» Ольга Богомолець, дуже багато її колег грішать нецензурною лексикою.

«Так, в парламенті є народні депутати, які матюкаються неусвідомлено. Я завжди роблю їм зауваження - «Будь ласка, при мені не матерись». І вони зазвичай говорять - «Ой, я навіть не помітив, що сказав таке». На жаль, в деяких випадках мат глибоко входить в манеру спілкування», - повідомила нам нардеп.

Богомолець зізналася, що в Раді вистачає матершинніків

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Матюкайтеся, де хочете

Також Богомолець спеціально для читачів Знай.ua більш детально пояснила, кому за новим законопроектом можна буде матюкатися, а кому ні.

«Якщо чесно, я просто в шоці. Я навіть і припустити не могла, що цей законопроект стане таким популярним. Люди розділилися на тих, хто активно матюкається і тих, хто підтримує мої ініціативи, - сказала нам нардеп. - Почали коментувати цей закон все, і можу сказати, що більшість з тих, хто прокоментував, в тому числі і в.о. голови МОЗ Уляна Супрун - навіть його не читали».

Нагадаємо, що раніше Супрун заявила, що матюкатися корисно для здоров'я, так як разом з матом виходять і негативні емоції.

«У законі не йдеться про життя середньостатистичних українців. Якщо ви хочете матюкатися, то материтесь у будинку, на зупинці, в школі, в лікарні. Привід для цього завжди можна знайти, - сказала Богомолець. - У законі йдеться виключно про публічних людей. Парламентарії повинні говорити без матюків».

Які слова заборонити

Ольга Богомолець принесла до Верховної Ради тлумачний словник ненормативної лексики російської мови. Щоб буквально показати, які саме слова не можна буде вимовляти на публіці.

«У цій книзі 16 тис. слів, але не всі з них мають бути заборонені. Визначати, що говорити можна, а що не можна, буде Кабмін, - зазначила політик. - На мій погляд, це ті слова, які означають статеві органи і все що стосується нижче пояса».

Великий і могутній ... російський мат

При цьому на питання, як же уряд буде вибирати нецензурні слова, на які буде накладено табу, і чи будуть вони їх промовляти, Ольга Богомолець не змогла відповісти.

І взагалі любителям матюкатися на публіці поки не варто турбуватися, так як цей законопроект, ймовірно, буде розглядати вже наступне скликання Верховної Ради, нинішнім нардепам, як видно, не до мату.

«Не вірю, що нинішній невмотивований парламент буде в змозі щось прийняти», - резюмувала Богомолець.

Нагадаємо, українці висміяли новий закон про заборону неценхурної лексики.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун прокоментувала заборону матюкатися.

Також Знай.ua писав про те, що Святослав Вакарчук присоромив Юлію Тимошенко одним питанням.