Після неоднозначних змін в українській граматиці, які не залишили нікого байдужими, з'явилася нова топ-тема - «дематюкація». З подачі народного депутата Ольги Богомолець у Раді зареєстрований законопроект, який пропонує штрафувати за матюки в аудіовізуальному вигляді. Це стосується, як телебачення, так і інтернету, тобто будь-яка людина може бути оштрафована за мат у себе в соціальних мережах.

Також у документі йдеться і про покарання за лихослів'я. Для звичайних людей це штраф від 38 до 67 тис. гривень, політикам ж і публічним людям доведеться розщедритися на суму від 72 до 96 тис. гривень. При цьому є ще варіант - адміністративний арешт на 15 діб.

Політики-матершінніки

Ідея карати за мат в прямому ефірі, звичайно, заслуговує на схвалення. Але відразу ж хочеться запитати - у нас у країні все так добре, що є час займатися подібними речами? Всі проблеми вирішені і залишилося лише викорінити мат з інтернету і телевізора?!

І також хочеться сказати, що перш, ніж ініціювати подібні законопроекти варто в першу чергу подивитися на себе. Адже якщо хтось і вміє віртуозно і гарно матюкатися, так це наші політики. Давайте згадаємо найславетніших з них.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Геннадій Москаль: пішов ти на х ... разом зі своїм телеканалом

Олег Барна: на х ... пішов бігом

Ірина Луценко та її «бл ..- муха»

Василь Німченко: як воно включається бл ...

Непристойний анекдот від Олега Ляшка

І найсвіжіший, триповерховий мат від кандидата в депутати від «Європейської солідарності» Наталії Баласинович

Як ми бачимо наші політичні «поборники моралі» насправді дуже охоче використовують нецензурну лексику, причому у всіх на очах, у прямому ефірі і часто ображаючи журналістів. За приблизними підрахунками вищезгадані «герої» наговорили по новому закону, якщо він вступить у силу, більш ніж на півмільйона гривень. Було б непогано, якби вони спочатку заплатили ці гроші в бюджет, а вже потім почалася і для решти українців «дематюкація». Це було б справедливо.

Нагадаємо, Рада хоче заборонити українцям матюкатися: тепер лише цензура.

Як повідомляв портал Знай.ua, Святослав Вакарчук присоромив Юлію Тимошенко одним питанням.

Також Знай.ua писав про те, що президент України Володимир Зеленський терміново звернувся до Путіна по-російськи.