На майбутніх парламентських виборах 2019 до Ради можуть потрапити 4 партії. За прогнозом соціологічної групи Рейтинг. Партії, що наберуть від 5% голосів будуть - "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та ВО "Батьківщина".

Як стало відомо, з прогнозу соціологічної групи, "Слуга народу" , за яку готові проголосувати 29,5% (серед тих, хто визначився і точно буде голосувати – 39,9%).

Наступною може пройти "Опозиційна платформа – За життя", за яку готові голосувати 8,1% (10,9%).

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, до Верховної Ради реальні шанси має пройти "Блок Петра Порошенка "Солідарність", який зможе набрати 7,8% голосів виборців (10,6%); також ВО "Батьківщина" з 6,7% голосів (9,1%).

Також згідно даних рейтингу відомо, які партії поки не проходять у Раду: "Честь і сила" Ігоря Смешка – за неї проголосували б 3,8% українців (5,1% тих, хто визначився), "Громадянська позиція" – 3,7% (5,0%), "Опозиційний блок-партію миру і розвитку" – 2,6% (3,5%), Радикальна партія Олега Ляшка – 2,4% (3,3%), ВО "Свобода" – 1,8% (2,4%) і "Об'єднання "Самопоміч" – 1,5% (2,0%).

Варто сказати, що партія Святослава Вакарчука набрала б 0,7% голосів виборців (0,9% тих, хто визначився). Однак, соціологічне опитування було проведено до того, як Вакарчук 16 травня оголосив, що піде на парламентські вибори і створить для цього партію "Голос". Тому поки що невідомо, яким чином проголосують українці. А тим часом у мережі жартують: хоч би гінекологи не створювали свою партію, бо страшно уявити, як вони її назвуть.

Відомо, що соціологічне опитування проводили протягом 20 днів - з 30 квітня по 10 травня в 24 областях України та Києві. Було опитано 3 тисячі респондентів. Стандартна похибка вибірки – не більше 1,83%.

Нагадаємо, Зеленський знайшов заміну Клімкіну, Грицаку і Райніну, - ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський прийняв рішення, яке остаточно "поховає" Раду: опубліковано документ.

Також Знай.uа писав, Зеленський звернувся до українців з терміновою заявою: "Дивлячись людям в очі".