Зняття економічної блокади з окупованого Донбасу – вигідне для Росії Таким чином країна-агресор отримає можливість запустити механізм банкрутства України.

Про це заявив політик і дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Роман Безсмертний, якого за накалом президента України Володимира Зеленського було поновлено у складі Тристоронньої контактної групи в Мінську. пише "Обозреватель".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Безсмертного, Путін вдається до таких дій, коли немає можливості продовжувати гарячий конфлікт. В цей момент Росія намагається дестабілізувати ситуацію, перейшовши до механізму економічногобанкрутства.

Роман Безсмертний

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

За його словами, головну роль у цьому сценарії відіграватиме створення "сірої зони", а з ним і контрабанда приховування податків, крадіжки майна та юридичних підприємств, махінаціям із соціальними програмами тощо. Безсмертний наголосив, що блокада і стала реакцією на контрабанду, яка виросла в регіона на 90%.

Безсмертний також звернув увагу на те, що Росія щорічно вкладає в окуповані райони Донбасу 7 мільярдів доларів – фінансування вбивств і тероризму. Ця територія в Україні активно використовується для поширення зброї, наркотиків, контрабанди тощо.

Також Безсмертний додав, що міжнародні суди пред'являють Російській Федерації претензії як державі, що фінансує тероризм

Так, зняття блокади з Донбасу допоможе Росії "розмити" власну відповідальність і запустити механізм банкрутства України.

Чому говорять про можливе зняття блокади з Донбасу?

Після зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі у Мінську 5 червня представник України Леонід Кучма заявив, що "ніякої економічної блокади Донбасу немає". Він пояснив, що існує "тимчасова заборона переміщення вантажів через лінію зіткнення".

Тому, він запропонував провести аудит "націоналізованих" бойовиками підприємств.

Нагадаємо, у Дніпрі попрощалися з кіборгом Олександром Колодяжним, який загинув на Донбасі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, кулі окупантів убили ще одного українського захисника, з яким прощається увесь Львів.

Також портал Знай.ua писав, що Разумков прокоментував скандальну заяву Коломойського щодо війни на Донбасі.