Представники бізнесу готують позов до суду про захист ділової репутації та компенсацію збитків до першого заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Дніпропетровській області Сергія Пенькова через тиск та інформаційні атаки з його боку. Про це повідомляється у матеріалі, опублікованому «РБК-Україна».

Нещодавно на телеканалі «1+1» вийшла програма «Гроші», в якій Сергій Пеньков виступив спікером і звинуватив компанії «Фідея» та «Август Пром» в участі у схемах поставок неякісного палива Міністерству оборони України і «Укрзалізниці».

У компаніях заяву податківця вважають абсолютною нісенітницею.

Як зазначається у заяві адвокатів компаній, компанії «Август Пром» та «Фідея» дійсно здійснювали поставки дизельного палива структурам Міністерства оборони України і «Укрзалізниці», проте з боку покупців немає і не було висловлено жодних претензій щодо якості поставленої продукції. Більше того, жодна контролююча служба, ані КРУ, ані правоохоронні органи не вели розслідувань фактів, про які йдеться в програмі.

За словами адвокатів, не існує жодного офіційного висновку, не було проведено жодної експертизи, яка свідчила б про низьку якість поставленого вказаним замовникам палива, про що йдеться у програмі на телеканалі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В компаніях стверджують, що прийняття державними структурами, згаданими в сюжеті, неякісного палива повністю виключене.

«Відповідно до встановленого законом порядку та ділового звичаю, прийманню палива передує кілька лабораторних досліджень, які проводяться лабораторіями виробника, лабораторіями "Укрзалізниці" і Міністерства оборони України та незалежними лабораторними установами на кшталт Інспекторату. Відповідно, все прийняте покупцями паливо відповідає державним стандартам і технічним регламентам, чому є документальні підтвердження у вигляді результатів лабораторних досліджень», - підкреслюється у заяві.

Також компанії стверджують, що не мали жодних господарських відносин з ТОВ «Софт Оіл», нічого не поставляли та не купували в неї. Будь-яке пов’язування їх з цією компанією абсолютно безпідставне, переконані бізнесмени.

Звинувачення з боку Пенькова про ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень адвокати також відкидають.

«У компаній відсутні борги перед бюджетом, відсутні хоча б які узгоджені та невиконані податкові зобов’язання. Якби були законні претензії до компаній з боку податкової, то складалися б відповідні акти, з якими компанії мали би бути ознайомлені, вони би мали змогу надати заперечення і таке інше. Нічого цього немає. Але замість цього безпідставні звинувачення від головного податкового міліціонера Дніпропетровщини», - йдеться у заяві адвокатів.

Компанії заявляють, що окрім інформаційної атаки, зазнають і неабиякого тиску з боку Сергія Пенькова через переслідування в межах сфабрикованої кримінальної справи. Дніпропетровські податкові міліціонери з 25 червня 2019 і до початку липня 2019 перебували нібито з обшуками на базах, на яких зберігалися паливно-мастильні матеріали компаній.

«Чим закінчиться ця кампанія тиску на бізнес на всіх фронтах – поки що невідомо. Але з заяв бізнесу можна зробити висновок, що один з керівників Дніпропетровської ДФС продовжує задіювати весь арсенал можливостей, щоб знищити компанії, які ймовірно відмовились грати за його «правилами». В хід вже ідуть не тільки кишенькові суди та адміністративний тиск, але інформаційні атаки», - зазначається в статті.