Повітряні Сили ЗСУ провели чергові випробування. З борту фронтових бомбардувальників Су-24М запустили керовані авіаційні ракети Х-29 класу "повітря - поверхня".

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, працювали бомбардувальники Су-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації, що базується в Старокостянтинові Хмельницької області. Навчання проводили Пна авіаційному полігоні Повурск в районі Ковеля по наземним цілям.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Зазначають, що авіаційна ракета Х-29 відноситься до класу ракет "повітря-земля" малого радіусу дії. Призначена для знищення військової техніки, оборонних споруд (опорні пункти, штаби, контрольно-спостережні пункти тощо), об'єктів інфраструктури (мости, бетонні злітно-посадкові смуги), а також кораблів і судів водотоннажністю до 10 тисяч тонн.

Їх розробкою в 1970-х роках займалися НВО "Блискавка" та НУО "Вимпел", прийнята на озброєння радянської армії у 1980-му році.

В залежності від модифікації використовує різні системи самонаведення. У Х-29Л — напівактивна лазерна 24Н1, в Х-29Т — пасивна телевізійна "Тубус-2". Вага бойової частини 320 кг, дальність застосування — від 2 до 10 км в Х-29Л і від 3 до 12 в Х-29Т.

Прохід Су-24М над с. Троянівка - 12. 07. 2019

Сьогодні, в п'ятницю, 12-го липня, на авіаційному полігоні Повурськ в Ковельському районі екіпажі фронтових бомбардувальників Су-24М і фронтових розвідників Су-24МР зі складу 7-ї Бригада Тактичної Авіації (аеродром Старокостянтинів у Хмельницькій області) проводять черговий етап удосконалення навичок нанесення ракетно-бомбових ударів по наземним цілям та ведення повітряної розвідки. На бойовий курс екіпажі літаків виходять над с. Троянівка в Маневицькому районі. А там їх вже чекає зі своєю відеокамерою активіст Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈», житель с. Троянівка Ваня Нерода. Даний прохід фронтового бомбардувальника Су-24М над с. Троянівка Іван зняв об 11:40. Вже близько опівдня лучани могли чути, як цей самий літак пройшов над м. Луцьк (поворотний пункт маршруту - Луцький військовий аеродром) курсом на м. Дубно в Рівненській області (поворотний пункт маршруту - військовий аеродром поблизу м. Дубно), а вже з м. Дубно курсом на базовий аеродром у м. Старокостянтинів Хмельницької області.

Geplaatst door Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ»/Луцький Аероклуб «Крила Волині» op Vrijdag 12 juli 2019

Нагадаємо, у Швеції сталась авіакатастрофа. На борту судна перебувало дев'ять людей. Як розповіли очевидці, люди в паніці вистрибували з падаючого літака. Пізніше неподалік падіння

Як повідомляв портал Знай.ua, у Китаї упав вертоліт, всі хто перебували на борту, загинули.

Також Знай.ua писав про те, що на Сумщині під час виконання обрискування полів розбився вертоліт, пілот загинув.