У церковному календарі день присвячується пам'яті іконописця Андрія Рубльова, святого православної церкви. Інші назви свята: «Андрій», «Налива», «Марфа». Селяни в цей день, з головою поглинені сінокосом, не випускали з поля зору хлібні ниви.

Про Андрія Рубльова мало що відомо. Знаємо, що він із родини ремісників і став ченцем у свідомому віці в Троїце-Сергієвому монастирі. Андрій брав участь у розписі Благовіщенського собору, Успенського собору у Володимирі, Троїцького собору Троїце-Сергієва монастиря. Його ікони ще за життя шанувалися як чудотворні.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Андрій Рубльов
Андрій Рубльов

Чого не можна робити 17 липня

Цей день не менш небезпечний, ніж попередній, не робіть нічого нового. Не можна брати в борг і віддавати борги, інакше це призведе до фінансових труднощів. Краще сьогодні не вирушати у дорогу і не торгувати, але якщо хочете, краще зробити це у другій половині дня, як і спланувати відпочинок.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Народні прикмети на 17 липня

Приказки і прикмети

  • Сьогоднішня погода пророкує погоду 11 серпня.
  • Хмар 17 липня багато, – прикмета до погожого дня.
  • Грім у день Андрія Наливи гучний, – буде град.
  • Якщо 17 липня кури сховалися в курнику, як тільки задощило, – прикмета, що злива очікується затяжна.
  • Якщо вечірня і ранкова зорі червоного кольору, – буде погана погода.
  • Ліс шумить, – прикмета до сонячного дня без опадів.
  • У день Марфи прийнято звіробоєм будинок обкурювати, щоб нечисть не проникла в нього.
  • 17 липня в борг не дають і не беруть, – по прикметі, це до грошових ускладнень.
  • Народжені 17 липня володіють веселою вдачею, у них прекрасне почуття гумору.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.