17 липня 2019 року виповнюється 5 років з моменту крушениея рейсу MH17 у небі над Україною. В авіакатастрофі загинули всі 298 людини, які знаходилися на борту літака.

MH17
MH17
MH17

Лайнер Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий неподалік села Грабово на сході Донецької області, повідомляє портал Новий час.

За всі ці 5 років акопилось, як мінімум, 5 незаперечних фактів, які доводять повну провину Росії в цей катастрофи.

1.Головні підозрювані у цій резонансній справі - росіяни.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

За місяць до річниці транедии - 19 червня 2019 року - прокуратура Нідерландів висунула официаьные звинувачення чотирьом підозрюваним у причетності до вбивства 298 осіб. У ихчисле колишній керівник проросійських бойовиків на Донбасі Ігор Гиркин("Стрільців"); командир т. н. "ДНР", російський генерал-майор Сергій Дубинський ("Похмурий"); підполковник запасу ВДВ Росії Олег Пулатов("Гюрза") і громадянин України Леонід Харченко ("Кріт"). Всехих вже оголосили в міжнародний розшук.

2. У літак був здійснений постріл з російського ЗРК Бук

Ще в травні 2018 року Об'єднана слідча група представила свій другий доповідь з розслідуванням катастрофи рейсу МН17. Згідно з висновками експертів, літак був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу Бук, який доставили на територію Донбасу з Курська і стояв на озброєнні 53-й курської зенітної ракетної бригади ППО. На оболонці ракети былтакже знайдений номер, що вказує на код виробника. Підприємство розташоване в Московській області.

3. Бук в Україну був доставлений за сприяння російського офіцера.

Дослідницька група Bellingcat і журналісти видання The Insider з'ясували, що в траспортации Бука на територію України активну уастие брав офіцер російської розвідки Олег Володимирович Іванніков ("Оріон"). Раніше він був міністром оборони невизнаної Південної Осетії після її захоплення Росією. Фахівцям вдалося перехопити його розмови з бойовиками.

4 Слідство спочатку відмело інші версії катастрофи.

Слідство не розглядало більше ніяких версій аварії пасажирського лайнера, крім цілеспрямованого удару по літаку з ЗРК Бук. Про це детаьно рассказываетя в попередній доповіді Об'єднаної слідчої групи. Так як результати досліджень підтвердили причину руйнувань ззовні. При чому, версія з атакою військового літака теж виявилося помилковою.

5. Світові держави вимагають від Росії визнати відповідальність за трагедію.

А Росія, у свою чергу, категорично відмовляється визнавати вино. Представники РФ говорять про "відсутність прямих доказів", які підтвердять їх причетність до загибелі 298 осіб.

У травні 2018 року глави МЗС Австралії та Нідерландів закликали Росію вступити в переговорний процес про виплату компенсації сім'ям загиблих і передачі справи до міжнародного суду.

Нагадаємо, трагедія МН17: навіжений пропагандист Пушилін накинувся із звинуваченнями на Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, що один з колишніх ватажків "ДНР" Олександр Ходаківський розповів, як виглядає сьогодні Донецьк.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти скаржаться на те, що знімальна група російського телеканалу нібито потрапила під обстріл українських військових.