У так званій "ДНР" сказали, що затримання екс-ватажка протиповітряної оборони "Слов'янської бригади" Володимира Цемаха співробітниками СБУ нібито пов'язане з наближенням п'ятої річниці катастрофи малайзійського "Боїнга" в небі над окупованим Донбасом.

Так, ватажок "республіки" Денис Пушилін звинуватив українські спецслужби у нібито приховуванні правди про справжніх винуватців трагедії.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"За такий тривалий термін спільною слідчою групою так і не були представлені докази провини тих, на кого замовники злочинної провокації хочуть перекласти відповідальність", - сказав він.

Володимир Цемах

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Ми пам'ятаємо, як швидко – протягом доби з моменту трагедії – Росія і ополчення Донбасу були звинувачені в катастрофі пасажирського літака. Очевидно, що відсутність явних доказів їх провини штовхає співробітників СБУ на нові злочини: вони незаконними методами викрали громадянина ДНР, колишнього ополченця Володимира Цемаха з метою подальших фальсифікацій картини злочину", - висловився Пушилін.

Також він упевнений, що "у вигодонабувачів цинічної провокації з бортом рейсу MH17 нічого не вийде".

Нагадаємо, затриманий співробітниками СБУ Володимир Цемах зробив скандальне зізнання. Він заявив, що особисто ховав ракетний комплекс "Бук", з якого збили лайнер МН17.

Як повідомляв портал Знай.uа, що один з колишніх ватажків "ДНР" Олександр Ходаківський розповів, як виглядає сьогодні Донецьк.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти скаржаться на те, що знімальна група російського телеканалу нібито потрапила під обстріл українських військових.