Стало відомо, що представники Тристоронньої контактної групи (Україна, ОБСЄ, самопроголошені республіки на Донбасі) в Мінську в середу, 17 липня, домовилися про повне припинення вогню на Донбасі.

Про це на наступний день повідомив український представник політичної підгрупи в Мінську Роман Безсмертний.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сторони публічно беруть обов'язок не вести вогонь протягом невизначеного періоду. Наша позиція така, що цей період повинен бути максимальним, а можливо і назавжди", - заявив Безсмертний.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За його словами, домовленість про «режим тиші» на Донбасі вперше забороняє будь-який вогонь, що передбачає повне припинення бойових дій на окупованій території України.

Нагадаємо, що представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Роман Безсмертний повідомив подробиці безстрокового перемир'я на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську сторони прийшли до договору про обмін полоненими за схемою - 208 на 69.

Також портал Знай.uа писав, що президент України Володимир Зеленський розкрив деталі своїх телефонних переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.