Напевно нема жодної людини, яка не зіштовхувалася з цим лихом: влаштований сусідами потоп. Ця ситуація вкрай складна не лише сама по собі. Постає питання взаємовідносин з сусідом: чи погодиться він компенсувати завдані збитки чи доведеться діяти через суд. Ось що про це говорять юристи.

В першу чергу варто усунути причину затоплення: виявити винуватців і посприяти усуненню проблеми. Може навіть доведеться перекрити увесь водопровідний стояк.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після цього варто зафіксувати факт затоплення. Будь яким доступним методом – фото- і відеофіксація, запросити представників ЖКХ.

Треба також чітко з’ясувати, хто винуватий у цій ситуації – хтось із сусідів чи ЖЕК. Після цього варто зафіксувати та оцінити завданні збитки.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як діяти, якщо сусіди затопили квартиру

Після цього треба написати досудову претензію винуватцям – запропонувати добровільно компенсувати завдані збитки.

І лише потім іти до суду. Варто пам’ятати, що суд може тривати і рік, і довше. Тож дуже важливо не втратити з поля зору винуватців, які за цей час можуть переїхати. Тож дуже важливо регулярно, хоча б раз на тиждень, нагадувати державним виконавцям про свою справу і тримати руку на пульсі.

Нагадаємо, що у Львові голодна пенсіонерка перекусила бюлетенями

Як повідомляв Знай.uа, харків'янин залишив Зеленському послання

Також Знай.uа писав, Луценко закрив справу про держзраду Порошенка