Президент Володимир Зеленський сьогодні під час звіту очільника Нацполіції Князєва щодо ходу розслідування резонансного вбивства Павла Шеремета, вийшли в окремий кабінет від журналістів з метою не розголошувати секретні факти вбивства, пише Рoliteka.

Очільник Нацполіції Князєв запропонував підписати декілька формальних протоколів президенту і міністру внутрішніх справ Авакову, після чого вийшли із зали.

"Ми вийдемо, а потім прийдемо, у нас буде окрема доповідь. Є матеріали, про які не можна всім говорити", - звернувся Зеленський до присутніх журналістів.

Павло Шеремет
Павло Шеремет

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

"При всій повазі до УП, це несправедливо звучить, але це я ініціював дану зустріч", - зазначив Зеленський у відповідь на питання від Української Правди (саме там працював Шеремет).

За словами Князєва, відпрацьовано понад 4 тисячі квартир, допитано понад 3,5 тисячі громадян, виконано 26 комплексних експертиз, отримано інформацію по 44 тисячах мобільних номерів. Аналогічна робота з цього питання ще триває.

"Коли побачите те, що я бачив, дуже багато зроблено для результату. Ще хотів би бачити генпрокурора, але відпустка - так відпустка", - додав Зеленський.

"Злочин залишається нерозкритим. Ми розуміємо, що суспільство чекає результати та прізвища причетних до цього злочину. Але називати їх поки передчасно", - сказав він.

Він також додав, що слідство має дані про маршрут передбачуваних виконавців вбивства Шеремета перед самим злочином.

Павло Шеремет
Павло Шеремет

Слідством висунено версію злочину - дестабілізація ситуації в Україні, помилка в обєкті злочину - власником автомобіля був не Шеремет, а його співмешканка. В 2015 році Шеремет і його кохана Притула побачили, що за ними стежать.

До правоохоронних органів 15 країн було надіслано клопотання про надання міжнародної допомоги, тривають процесуальні дії.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто зазначити, що злочин досі залишається нерозкритим. Основними версіями щодо причини вбивства було названо професійну діяльність, а також неприязні стосунки та участь російських спецслужб.

Нагадаємо, 20 липня в Києві українці вшанували пам'ятьжурналіста Павлв Шеремета, який віддав життя за демократію

Як повідомляв портал Знай.ua, національний союз журналістів звернувся до Зеленського щодо розслідування справи про вбивство Павла Шеремета.

Також Знай.ua писав, представник ОБСЄ заявив, що нерозкрита справа вбивства Шеремета стримує свободу слова, ЗМІ та безпеку журналістів.