День Симона Болівара — Визволителя в Еквадорі

Симон Болівар відомий всім в Еквадорі. Він був ватажком повстанців, які розгромили іспанські війська в Новій Гренаді – це нинішня Колумбія і Венесуела. Визволителем його проголосив Національний конгрес Венесуели в 1813 році, а в день його народження відзначають це загальнонаціональне свято.

Болівар прагнув об'єднати всю Південну Америку і створити Південноамериканські Сполучені Штати. Тому він став єдиним керівником боротьби проти іспанців. Іншим вождем був Хосе де Сан-Мартін, і вони були союзниками, зустрілися на Гуайякіле і досягли угоди. Сан Мартін відбув до Франції, а Болівар продовжив свою боротьбу. На набережній встановили пам'ятник в честь цієї події, а в цей день до нього приходять, щоб погуляти, розважитися і послухати музику.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День пам'яті святої рівноапостольної княгині Ольги

Свята рівноапостольна велика княгиня Ольга, в святому хрещенні Єлена, походила з роду Гостомисла. У 903 році вона вийшла заміж за київського князя Ігоря. Коли його вбили в 945 році деревляни повстали, вдова ще раз не захотіла виходити заміж і стала правити при трирічному синові Святославові. Вона увійшла в історію не тільки як творець державного життя, але і принесла християнство на Русь, після свого візиту до Візантії. Ольга побудувала перші християнські храми на Русі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Спомин чуда великомучениці Євфімії всехвальної, що ним Православ'я утвердилося.
  • Рівноапостольної Ольги, великої княгині Російської, у святому Хрещенні Єлени.
  • Святкування ікон Божої Матері Борколабовська, Рудненська Ратьковська, Оковецька Ржевська.
  • Пісний день.

Ольга Страдница

В цей день православні люди вшановують святу рівноапостольних Ольгу, багато в чому завдяки якій Русь прийняла православну віру. Страдницею її назвали, тому що як раз був самий розпал польових робіт. Всім селом виходили на луки, а діти йшли в ліс за грибами і за ягодами. Ще часто це час називалося страдно-грозовим, тому що було багато гроз.

Народні прикмети на 24 липня

Іменини в цей день

Аркадій, Олена, Лев, Ольга

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.