Українці з риболовного траулера "Іван Голубець", затонулого біля Мавританії, повинні повернутися в Украину 25 липня, але з'явилася сумна новина – один рибалка зник безвісти. Про це заявив голова Держагентства рибного господарства Ярослав Бєлов, передає Укрінформ.

"Підтверджені дані про те, що один громадянин України пропав безвісті. Зараз його тіло не знайдено. На судні перебувало 29 громадян України, і сьогодні посольство України в Королівстві Марокко має документувати їх посвідчення особи для повернення в Україну... І завтра вони вилітають додому, за інформацією посольства", – повідомив Бєлов.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Згідно зі списком членів екіпажу на судні перебувало п'ятеро кадетів - троє громадян України і двоє громадян Російської Федерації. Вся інша інформація поки не підтверджена. Тобто у нас просто прізвища і громадянства", - додав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За його словами, згідно з нормами міжнародного права розслідуванням інциденту займається Грузія.

"Ми звернулися до компетентних органів Грузії для того, щоб вони провели розслідування цього інциденту і попросили їх залучити до цього наших фахівців. Крім того, ми звернулися до компетентних органів Мавританії надати всебічне сприяння цьому розслідуванню та надавати будь-яку інформацію, що стосується загибелі цього судна", - розповів керівник відомства.

Стало відомо, траулер "Іван Голубець" був переданий у бербоут-чартер канадської компанії ще в 2016 році і за збереження судна відповідає компанія, яка його зафрахтувала.

Нагадаємо, що біля берегів Західної Африки загорівся український траулер "Іван Голубець".

Як повідомляв портал Знай.uа, у момент спалаху на борту перебувало 90 осіб - громадяни України та Росії.

Також портал Знай.uа писав, що російський корабель, який напав на наших моряків у Керченській протоці, знову увірвався в води України.