В Україні законодавство надасть для громадян можливість докупити відсутні місяці і навіть роки, так званий стаж. Але розраховувати на збільшення виплат варто очікувати не всім пенсіонерам.

Зауважимо, що в 2019 році мінімальна норма страхового стажу для українців становить 26 років (в надалі норма буде збільшуватися). Отже, громадяни, які мають 26 років страхового стажу, отримують право вийти на заслужений відпочинок.

Якщо стажу трохи не вистачає, громадяни України можуть просто його докупити за свої «кровні». Тому, в податковій службі майбутнім пенсіонерам пропонують укласти договір на добровільну сплату єдиного соціального внеску.

Варто враховувати, що це можуть зробити лише ті пенсіонери, які на даний момент вже не працюють.

У Пенсійному фонді українці можуть дізнатися на скільки підвищать їм виплати після «докупки» стажу. Однак, в ПФУ підрахувати точно на скільки зростуть виплати не можуть.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Виявляється, пенсійне законодавство, відміну від податкового, не передбачає такий механізм, тому непрацюючим пенсіонерам не дасть підвищення виплат.

Тому непрацюючі пенсіонери не є застрахованими особами у згідно з статтею 12 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Вносити можна або кожен місяць по 918 грн, або відразу за весь період. Але в цьому випадку прийдеться віддати суму набагато більшу 1836 грн за кожен додатковий місяць.