День системного адміністратора

День відзначають щороку в останню липневу п'ятницю. Цей день відзначають адміністратори домашніх і корпоративних мереж, баз даних, поштових систем, програмних комплексів і багато інших. Свято професійне, а в американському варіанті воно називається трохи по-іншому – День подяки системному адміністраторові.

День есперанто

Кожен рік цей день відзначають шанувальники першої у світі штучної мови. Знакову систему створив Людвіг Заменгоф, який народився в Білостоці. Тоді місто ще було у складі Російської імперії, тому його сусідами стали абсолютно різні народи. З різними людьми йому доводилося спілкуватися, що підштовхнуло Людвіга створити цю мову, щоб вона допомогла зрозуміти будь-яку людину на планеті. Вперше свої праці він опублікував під псевдонімом Есперанто, що стало назвою для мови, в перекладі означає «той, хто сподівається». Точних даних немає, але згідно сайту «Етнологія», на цій мові говорять 2 мільйони людей.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

День національного повстання на Кубі

В цей день у 1953 році сталася одна знаменна дата для Куби – День початку кубинської революції. Повстанці-революціонери на чолі з тоді ще не дуже відомим Фіделем Кастро спробували взяти штурмом казарми Монкада. Хоча цей штурм і атака проти Ф. Батісти завершилася розгромом тих 160 чоловіків, що брали участь, але цей день став символом революції.

Православні свята:

  • Собор Архангела Гавриїла.
  • Преподобного Стефана Савваита.
  • Пісний день.

День Архангела Гавриїла

Приводом до встановлення Собору Архангела Гавриїла, якому присвячується цей день в народному календарі, як вважається, стала дата освячення храму, спорудженого в Константинополі в ім'я Гавриїла. У цей день наші предки дивилися на прикмети. Якщо погода була сухою, то і осінь буде сухою і гарною. Якщо були сильні дощі, то врожай міг загинути.

Народні прикмети на 26 липня

Іменини в цей день

Антон, Гаврило, Степан, Юліан

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.