В Азовському морі корабель російської берегової охорони декілька ночей поспіль освітлює катери Морської охорони Держприкордонслужби України дивним зеленим променем. Моряків освітлюють протягом кількох хвилин.

Про це повідомив прес-центр Операції Об'єднаних сил на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Упродовж двох діб, приблизно в однакові часові періоди, після 21.00, в Маріупольському районі Азовського моря тактичні групи катерів Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил спостерігають незвичне явище. З напрямку, де розпізнаний один з кораблів Берегової охорони ФСБ РФ, що тримається на певній відстані, з настанням темряви, відбувається освітлення катерів Морської охорони Держприкордонслужби України променем зеленого кольору", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Відомо, що такі промені не шкодять здоров'ю українських моряків, однак екіпаж отримав додаткові засоби захисту життя та здоров’я. За даним фактом повідомлено територіальні підрозділи військової прокуратури, Національної поліції та СБУ.

Нагадаємо, СБУ затримала російський корабель: перші подробиці спецоперації.

Як повідомляв Знай.uа, російських моряків, яких затримали на танкері в порту Ізмаїла, відпустили. Їх зобов'язалися з'являтися на допити за викликом слідчих. По справі вони проходять як свідки, тому спокійно можуть виїхати з України.

Знай.uа писав, Росія здійснила атаку на два танкери в Оманській затоці. Один з них, Front Altair, був найнятий для перевезення тайванської нафтовою компанією CPC Corp, але йшов під прапором Норвегії.