Служба безпеки України затримала колишнього начальника протиповітряної оборони Слов'янської бригади терористів "Донецької народної республіки" Володимира Цемаха.

Про це повідомив його адвокат Роман Гонтарев, пишуть "Українські Новини". Зазначається, що суд вже обрав Цемаху запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Адвокат зазначив, що буде зустрічатися з клієнтом і слідчим 5 липня. Наразі Цемах знаходиться під вартою у Києві.

"Він міститься у Києві під вартою в статусі підозрюваного", – повідомив захисник.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак, більш детальну інформацію адвокат Цемаха відмовився повідомити, пославшись на таємницю слідства.

Цемах як екс-начальник ППО бойовиків може бути цінним свідком або навіть учасником збиття літака Malaysia Airlines рейсу МН17. Як відомо, літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області.

Володимир Цемах

Зазначимо, раніше сепаратистські ЗМІ повідомили, що наприкінці червня українські спецназівці затримали Цемаха в окупованому Сніжному (Донецької області), оглушили його і вивезли під виглядом паралізованого пенсіонера на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, у мережі спливла розмова Суркова з ватажком "ДНР" у день авіакатастрофи МН17

Як повідомляв портал Знай.ua, названі імена причетних до катастрофи МН17, серед них - українець

Також Знай.ua писав, з'явилися нові докази того, що Росія збила малайзійський Боїнг МН17.