Водії та активісти організації "АвтоЄвроСила" вимагає від президента України Володимира Зеленського змінити формулу розрахунку акцизу і прибрати з неї коефіцієнт віку. Про це заявили активісти організації на своїй сторінці Facebook.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Звернення до глави держави вони записали прямо біля Адміністрації президента. Зараз формула розрахунку акцизу складається з: коефіцієнта віку авто (в роках), об'єму двигуна та базовою ставкою. Активісти ж хочуть, щоб розмір акцизу не залежав від того, скільки років автомобілю.

"Вважаємо, що найбільш прийнятний варіант, який швидко можна ввести з мінімальними змінами в законодавстві, це в існуючому законі з формули розрахунку акцизу прибрати коефіцієнт віку автомобіля, який доходить до 200% від його вартості", –заявили активісти.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Драконівські штрафи для водіїв авто на єврономера вирішили ввести ще в 2018 році. Однак після протестів євробляхерів Рада пішла на поступки і відстрочила покарання до 22 серпня.

Шановний пане Президенте! Адміністрація Президента України Вітаємо Вас та вашу політичну партію «Слуга Народу» з вражаючою перемогою на виборах! Ви вже встигли звернути свою увагу на катастрофічну ситуацію навколо питання доступного розмитнення автомобілів. Наразі - це проблема майже мільйона українських сімей, що склалася "завдяки" минулій владі, яка 3 роки обіцяла «зробити» закон для людей, а не для декількох лобістів-автотрейдерів. Вже за чотири тижні, 22 серпня розпочнеться черговий грабіж сотень тисяч звичайних українців у вигляді непідйомних штрафів згідно Закону № 2612. Розуміючи всю складність ситуації, ми пропонуємо Вам для розгляду наше бачення вичерпання цієї проблеми . Вважаємо, що найбільш прийнятний варіант, котрий швидко можна запровадити з мінімальними змінами до законодавства, це в існуючому законі з формули розрахунку акцизу прибрати коефіцієнт віку автомобіля, який доходить до 200% від його вартості. Ця незначна поправка додатково поповняє бюджет України більше, ніж на 10 000 000 000 гривень. Цих коштів вистачить й на питання, котрим Ви приділяли увагу під час своїх візитів до регіонів України. Вважаємо, в законі також доцільно прибрати штучні заборонні обмеження «євро 5» на автобуси та вантажівки, які введено попередньою владою на користь «Богданів» та китайських авто, 'складанням' яких займаються наші олігархи. Це також додатково та суттєво поповнить бюджет. Завдяки цьому, гострота проблеми з доступним розмитненням зникне і разом з тим миттєво принесе користь як державі так і звичайним українцям. Головне. Це строки впровадження змін! Саме тому ми просимо Вас найближчим часом провести круглий стіл з представниками спілок власників авто на іноземній реєстрації з усієї України та спеціалістами вашої команди, щоб разом знайти спосіб запровадження необхідних змін за умови, що прийняти дані законопроекти можна відразу з початку роботи Верховної Ради нового скликання, бо невиправдано високі та необргрунтовані штрафи в 170 000 гривень почнуться вже на День Незалежності 24 серпня. Пане Президенте! Ми, ваші виборці, просимо Вас невідкладно розглянути цю пропозицію, не допустити грабежу захистивши інтереси всіх українців. З повагою, Голова Громадської організації «ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «АВТО ЄВРО СИЛА» О.А. Ярошевич

Geplaatst door Авто Евро Сила op Vrijdag 26 juli 2019

"Пане Президент! Ми, ваші виборці, просимо Вас невідкладно розглянути цю пропозицію, не допустити грабежу захистивши інтереси всіх українців", – йдеться у зверненні.

Які вводять штрафи:

  • за водіння машини на єврономерах – 8 500 грн;
  • повторне за рік водіння "евробляхи" – 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;
  • якщо затримав розмитнення на строк до 1 доби – 170 грн;
  • від 1 до 10 діб – 340 грн;
  • від 10 до 20 діб – 8 500 грн;
  • від 20 до 30 діб – 85 000 грн;
  • від 30 діб – 170 000 грн.

Нагадаємо, про поспілкувалися Зеленський і Волкер в Києві.

Як повідомляв Знай. ua, у "Слуги народу" Зеленського придумали, як боротися з головним гріхом чиновників.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського показали фото з новим прем'єр-міністром.