У Київській місцевій прокуратурі №2 оголосили підозру двом медикам Київської міської психоневрологічної лікарні №3, які не раз допомагали втекти з медустанови підозрюваному у вбивстві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Підозрюваного у скоєнні вбивства мотоцикліста в столиці у травні 2017 року за рішенням суду помістили до психлікарні. Йому заборонили покидати територію лікувального закладу. Однак він схилив лікаря-психіатра і в. о. старшої медсестри допомогти йому втекти з лікарні. Причому втечі відбувалися неодноразово.

Підозрюваний у вбивстві мотоцикліста

Досудовим слідством встановлено, що медпрацівники в зазначений час відкривали підозрюваному двері відділення та не повідомляли про його втечі правоохоронцям. Відтак, з лютого по травень 2019 року за сприяння медперсоналу підозрюваний 11 разів залишав лікарню, повертаючись тільки на ніч.

Під час чергової втечі 14 травня 2019 року правоохоронці затримали підозрюваного в одному з торгових центрів Васильківського району Київської області. Втікач дивився фільм в кінотеатрі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В палаті підозрюваного провели обшук і виявили алкоголь, мобільні телефони та наркотичні речовини.

24 липня лікаря-психіатра і в. о. старшої медсестри повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 та ст. 394 КК України (пособництво у втечі із спеціалізованого лікувального закладу) і ч. 3 ст. 382 КК України (умисне невиконання рішень суду, що набрали законної сили, що заподіяло істотну шкоду державним і громадським інтересам).

Втікачеві оголошено про підозру за ст. 394 (втеча із спеціалізованого лікувального закладу, вчинений повторно), ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 382 (підбурювання до умисного невиконання постанов суду, що набрали законної сили, що заподіяло істотну шкоду державним і громадським інтересам) і ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту).

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За клопотанням прокуратури щодо втікача провели судово-психіатричну експертизу. Він визнаний осудним і не потребує лікування.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, на Житомирщині знайшли сотні тіл закатованих жінок та дітей: "Кістки перерубані, виски пробиті".

Як повідомляв портал Знай.uа, конкурента Пашинського знайшли мертвим: "Він весь час фігурує там, де смерть і насильство".