Імпорт легкових автомобілів в Україні в січні-червні 2019 року становив 1,691 млрд доларів.

Про це пише ЦТС з посиланням на дані Державної фіскальної служби.

Отже, за офіційними даними ДФС, найбільшу кількість легкових автомобілів ввезли в Україну з Німеччини - на суму 334,318 млн доларів.

На другому місці - імпорт з Японії, який становив 245,863 млн доларів. Замикає трійку лідерів США з результатом 207,116 млн доларів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також в ДФС підкреслили, що в січні-червні Україна експортувала легкових автомобілів на суму 4,995 млн доларів.

Рекордну кількість українських автомобілів продано в Канаді, США та Уганді.

Відомо, що імпорт легкових автомобілів в Україну в 2018 році становив 2,243 млрд доларів.

Також, хочемо нагадати, що пільговий період на сплату акцизу при розмитненні автомобілів закінчився 22 лютого 2019 року. Тоді був справжній бум на митницях та у сервісних центрах – довжелезні черги та рекордні кількості оформлених автівок за добу. Після закінчення знижки на акциз авто з іноземною реєстрацією практично перестали «легалізувати», а от активність «гонщиків» не вщухла – навпаки, «свіжо пригнані» прибувають до України з темпами ще більшими, ніж колись по відомому «закону 3251».