Верховну Раду України VIII скликання терміново скликають на позачергове засідання для прийняття важливого рішення по "євробляхах". Президент України Володимир Зеленський хоче продовжити пільговий період для власників авто на іноземних номерах ще на 90 днів.

Про це під час брифінгу заявив заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

За словами заступника керівника Офісу Президента, парламент не матиме багато часу для прийняття такої ініціативи. Вона стосується "поліпшення дотримання прав людини і посилення боротьби з корупцією в Україні".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рябошапка підкреслив, що питання "евроблях" залишається злободенним і болючим. Воно турбує багатьох українців, адже придбати нові авто можуть далеко не всі. Крім того, за даними Міністерства інфраструктури, зараз в Україні нерозмитненими залишаються близько 600 000-800 000 "евроблях".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

За його словами, додаткові 90 днів потрібні для того, щоб новий парламент міг прийняти законопроект, який остаточно врегулює проблему "евроблях".

Як відомо, Володимир Зеленський хоче втілити комплекс першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні, зокрема врегулювати питання, що цікавлять євробляхерів.

Нагадаємо, що Зеленський пішов назустріч євробляхерам: Президент дав "зелене світло".

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраному президенту України Володимира Зеленського.