В останні дні липня в Україні буде спекотна погода, яка прийде з Європи. Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, літо ще затримається в нашій країні.

У понеділок, 29 липня, на заході і на півночі України проллють дощі з грозами. Температура повітря в середньому 28-30 градусів вище нуля.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У вівторок, 30 липня, синоптики прогнозують грози і дощі у всіх областях, крім південних. На заході середня температура повітря вдень складе 26-28 градусів, в центрі 28-32 градуси, у північних областях 24-26 градусів, у східних областях 28-31 градуси, а на півдні-від 29 до 34 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У середу, 31 липня, очікується суха погода в Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях. Температура повітря в західних областях вдень 23-26 градусів, у центральних і східних областях 24-28 градусів, на півночі 21-24 градуси, на півдні 29-31 градус вище нуля.

Народний прогноз погоди в Україні

29 липня відзначається день священномученика Афіногена, єпископа Підахвійського. З цього дня холоднішають ночі, спека йде на спад. У минулі часи помітили, якщо верес зацвів, значить липень вже поступається серпню.

30 липня відзначається день пам'яті великомучениці Марини (Маргарити). У цей час можна спостерігати зорі з пазорями (блакитними спалахами блискавиць). Як правило, липень відходить з грозами. Не випадково в ці дні спостерігали за погодою: за народною прикметою, осінь буде такою, як два останніх дня липня.

31 липня вшановується пам'ять Івана Багатостраждального. За народними прикметами, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

Нагадаємо, що Рівне буквально пішов під воду через потужні зливи.

Як повідомляв портал Знай.uа, на початку серпня в Україні буде досить жарко, але ночами температура потроху будуть знижуватися, а в кінці місяця можливі і зовсім заморозки.

Також портал Знай.uа писав, що магнітні бурі у серпні влаштують пекельні два дні українцям.