Українські чиновники мають намір прийняти новий проект Законів про працю. Як наслідок цього, у всіх українців збільшиться тривалість відпустки. Найбільше може пощастити вихователям. Наразі вони мають право на 42 дня відпустки, а за новим документом – 56 днів.

Архівні фотографії з сімейної відпустки
Архівні фотографії з сімейної відпустки

Згідно із документом, вихователів планують прирівняти до вчителів, змінивши внутрішні документи МОЗ. Нововведення вступить в силу з 1 січня 2020 року.

Також можуть збільшити тривалість щорічної відпустки для всіх працюючих з 24 до 28 днів, ця норма вже вказана в проекті нового Трудового кодексу.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, у Мінсоцполітики підготували зміни до чинного Кодексу законів про працю. Відтак, можуть ввести гнучкий графік роботи з "плаваючою" обідньою перервою, узаконити право працівника трудитися віддалено (зараз – на розсуд роботодавця) і легалізувати роботу фрілансерів, які нині часто опиняються поза правовим полем.

відпочинок у Таїланді
відпочинок у Таїланді

HR-експерт rabota.ua Тетяна Пашкіна каже, що зараз багато фахівців за фактом працюють не 8 годин на день, а 10. Не тому що не справляються, а тому що у них зарплата залежить від результату.

Більшість фахівців ринку праці підтримують збільшення тривалості відпустки. На їхню думку, працівник трудиться ефективніше після тривалого відпочинку.

Нагадаємо, трудовий кодекс в Україні: дистанційна робота, фріланс та інші зміни від Кабміну.

Як повідомляв портал Знай.uа Олена Зеленська раптово "здала" таємницю Богдана: "Оолоньте, це я ..."

Також Знай.uа писав, з Росії летять шалені вести, Зеленського просять підняти ВСУ: "Повинні дати ..."