Майже на всій території України очікується поступове зниження температури повітря протягом тижня, в більшості регіонів йтимуть дощі.

Цього тижня в Україні спека відступить, і переважатиме тепла і дощова погода. Основна кількість опадів випаде в західних регіонах. Про це повідомляє Укргідрометцентр у понеділок, 29 липня.

Так, у понеділок, 29 липня дощі з грозами пройдуть на заході і на півночі України. Стовпчик термометра на більшій частині країни буде коливатися в діапазоні 28-31 градусів, на півдні до 34 градусів тепла.

Народний прогностик:
29 липня - Афіногена священномученика. Сьогодні літо переступило спекотний поріг. Спекотні дні минають, ночі стають холоднішими, птахи замовкають

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У вівторок, 30 липня, вже на всій території України пройдуть короткочасні дощі та грози, крім південних областей і Криму. Температура повітря там прогріється до 30-32 тепла. На заході очікується 27-29 тепла. У центрі і на півночі до +29, у східних областях до 31 тепла.

Народний прогностик:
30 липня - Маринин день. В цей день "сухі" блискавки виблискують - зірниці.

У середу, 31 липня, опади очікуються лише в Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій областях. Повітря там прогріється до 24-27 тепла. На решті території країни збережеться суха погода. Температура на півдні 30-32, в центрі і на півночі до 24-27, в східних областях +26.

Народний прогностик:
31 липня - день Омеляна. Спекотний день обіцяє хололдний грудень.

У четвер, 1 серпня, на заході України дощі посиляться. Температура знизиться до 23-25. На решті території буде сухо, але також похолодає. На півночі, в центрі і на сході 22-25 градуси тепла. У південних областях максимальна температура прогнозується на рівні +28.

Народний прогностик:
1 серпня - день Макриди. У народі говорили, що Макрида споряджає осінь і примічали погоду: хороший день віщував суху осінь; якщо йде дощ - осінь буде мокра і сира. Цей день важливий для майбутнього року: вважалося, що якщо у цей день піде дощ, то жито на наступний рік буде відмінним, а врожай - багатим.

У п'ятницю, 2 серпня, на Західній Україні знову буде переважати дощова погода. Також незначні опади очікуються в Києві, Київській, Чернігівській і Сумській області. Температура повітря на заході, півночі та в центрі складе 23-25 ​​тепла. На сході буде трохи тепліше - до +27, а на півдні - до 29 тепла.

Народний прогностик:
Ільїн день. Святий покровитель цього дня вважався могутнім і грізним розпорядником найстрашніших і добродійних сил природи.

На вихідних, 3 і 4 серпня в Україні пройдуть дощі з грозами. У суботу вночі найпрохолодніше буде на сході і заході - до +12°, на решті території +13°...+16°. Вдень температура по країні +20°...+29°. У неділю вночі на заході температура до +11°, вдень в Україні від +20° до +29°.

3 серпня

4 серпня

Нагадаємо, на початку серпня в Україні буде досить жарко, але ночами температура потроху будуть знижуватися, а в кінці місяця можливі і зовсім заморозки.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Рівному стався страшний природний катаклізм.

Також Знай.ua писав, магнітні бурі у серпні влаштують пекельні два дні українцям.