В світі зараз набирає обертів нова цинічна схема шахрайства. З'явилася інформація, жителям різних країн надсилають в месенджерах інформацію про те, що компанія нібито Adidas проводить акцію і абсолютно безкоштовно роздає взуття. Для того щоб отримати "подарунок", зловмисники пропонують перейти за посиланню в повідомленні.

Тим не менш, за вказаним URL - сайт, який здатний вкрасти особисту інформацію і паролі. Схожі повідомлення почали надходити і українцям.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

А всі, хто перейшли по посиланню, ризикують втратити доступ до особистих акаунтів в соцмережах. Також шахраї за допомогою таких посилань можуть вкрасти дані банківської картки. Варто зазначити той факт, що фішингові сайти (від англійського слова "рибалити") крадуть дані картки. Довірлива жертва думає, що вводить дані своєї картки, номер, термін дії, CVV-код та пароль для того, щоб оплатити на сайті, наприклад, куртку. Всю інформацію копіює спеціальна програма, а потім з картки знімають гроші.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, сотні киян обібрали, як липок: в гаманцях - мінус два мільйони, остерігайтеся обмінників.

Як повідомляв Знай.uа "кілер" Бабченка може загриміти за грати: "Йди на*уй, бандера".

Знай.uа писав, харків'янин налагодив цинічний бізнес з китайцями.