Всесвітній день рейнджера

Цей день заснували у 2007 році Міжнародна федерація рейнджерів. Так відзначають внесок саме паркових рейнджерів в охорону природи, вшановують загиблих на службі. Часто словом «рейнджер» ще називають поліцейських або військових, які підтримують порядок або проводять спеціальні операції. Але цей день відноситься тільки до паркових рейнджерів, державних інспекторів з охорони тварин і навколишнього середовища. Слово коротке, звучне, стало універсальним у багатьох країнах. Паркові рейнджери займаються захистом і збереженням природоохоронних зон, диких тварин і середовища їх проживання від браконьєрів і зовнішніх посягань, пов'язаних з цивілізацією.

Цю дату обрали в 2007 році, тому що це була 15-та річниця Міжнародної федерації рейнджерів. Свято зараз активно просувають більше 60 організацій з 46 країн, які є членами Федерації. З 2010 року свято також підтримує Всесвітній фонд дикої природи. У різних країнах проводять різні пам'ятні заходи, розповідають про особливості роботи рейнджерів, про те, як важлива охорона навколишнього середовища, рейнджери змагаються, обмінюються досвідом, зміцнюють партнерські відносини.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День Гавайського прапора

Цей день проголосив губернатор Гаваїв Джон Вайхеє III в 1990 році. Прапор придумав король Камеамеа Великий в 1816 році. 8 горизонтальних білих, червоних і синіх смуг – це 8 островів штату. У лівому верхньому кутку прапор Великобританії нагадує про історичні відносини Гавайських островів з Великобританією.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Єміліана Доростольского.
  • Калузької ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Омельянов день

Святий мученик Єміліан, пам'ять якого звершується в цей день, постраждав за віру в часи імператора Юліана Відступника. У цей день у наших предків на півдні закінчувалася жнива. Серпи всі викладали на пожатій смузі колом і запрошували священика, щоб освятив інструменти. Потім серпи треба було забрати додому до наступного року. А відпочивали всі в бані, парилися віниками з житньої соломи, трав і квітів. Перш ніж зайти в баню, кланялися, щоб банний дух не образився.

Народні прикмети на 31 липня

Іменини в цей день

Афанасій, Омелян, Іван, Кузьма, Леонтій, Мирон, Степан

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.