В Україні почали падати ціни на помідори, після нещодавнього різкого подорожчання до 25-35 гривень за кілограм томатів.

Напругу і конкуренція на ринку почала швидко падати, за останні три дні ціни на томати знизилися на 25%, повідомляють експерти.

Експерти відзначають, що зниження ціни пов'язане з тим, що на цьому тижні на ринку появлявляются перші великі партії помідорів з відкритого грунту.

Сезон збору цієї овочевої продукції затримався в середньому на 10 днів, у зв'язку з нестабільними погодними умовами, а пропозиція тепличних томатів було обмеженим через підтоплення теплиць Закарпаття.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

В результаті чого грунтові томати надходять у продаж за 9-12 гривень за кілограм, а тепличні помідори по 17-20 гривень за кілограм.

“Поки за деякими позиціями этиъ овочів присутній імпорт, але майже весь імпорт за ранньої продукції витіснить з ринку вітчизняне виробництво помідорів… До того ж у цьому сезоні посадили більше ранніх овочів, ніж у попередні роки”, – розповіла представниця оптового ринку “Шувар”

Нагадаємо, Порошенко ще й сім'ю з собою прихопив за кордон.

Як повідомляв раніше Знай.uа, на Львівщині перший документ про посвідченні особистості видали 34-річному громадянину.


Також Знай.uа писав про те, що нова станція від Tesla нагоді в будь-якому куточку планети.