В православному календарі цей день вшановують пророка Іллю. Його по праву вважали покровителем воїнів, грому і блискавки, а також - дощів.

У часи Київської Русі, коли ще було язичництво, у цей день вшановували Перуна - бога грому і воєн. Але, після хрещення Русі, свято перейменували в День пророка Іллі. Однак, деякі традиції все ж залишилися.

Прекрасна новина!
Тепер Знай.иа стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android или IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Згідно з повір'ями, пророк Ілля їздить по небу на вогненній колісниці і пускає блискавки у тих, хто не дотримується закону Божого.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Якщо згадувати про традиції, то їх наші предки мали безліч.

Традиції 2 серпня

В цей день підходив час сінокосу. Наші предки ставили перший сніп у сінях у першому куті. Українці вірили, що це допомагає зібрати хороший урожай.

Також вважалося правильним спати на матраці, набитому першої соломою, це повинно було принести спящему щастя.

Землероби раділи, що ночі стають довшими, а дні – коротше, і говорили, що у цей час і коні наїдаються, і працівник висипається.

Всі християни направляються в храми і церкви. В цей день прийнято роздавати їжу бідним та бездомним. Пророка Іллі моляться про зцілення, відновлення миру і гармонії в сім'ї, захисту від ворогів, гарному врожаї, а для незаміжніх дівчат – про доброго чоловіка.

весілля
весілля

Що не можна робити 2 серпня

Всі знають, що з Ільїна дня не можна купатися у водоймах, тому що з неба вдаряють блискавки, а поруч біля води сновигає нечисть.
Не випускали на вулицю і домашніх тварин і худоби, щоб у них не вселилася нечисть. А котів і собак, які все ж виходили, назад у хату не пускали в цей день – вони могли притягнути блискавку.
В день Іллі не можна голосно кричати або співати, так як, знову ж, пращури боялися накликати на себе гнів Іллі у вигляді блискавки.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.