Гендиректора "Інституту охорони ґрунтів України" і керівника підприємства "Головинський кар'єр" затримали на хабарі у розмірі 1,5 млн доларів США.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України у Києві.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Оперативники Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили та задокументували корупційну схему приватизації державного майна, у якій задіяні високопосадовці державної установи "Інститут охорони ґрунтів України" та держпідприємства "Головинський кар'єр". На підставі зібраних матеріалів слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України відкрили кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Поліція затримала гендиректора держустанови у службовому кабінеті, а директора держпідприємства на виїзді з Києва. Чиновники вирішили отримати таку грошову винагороду, за вирішення питання щодо приватизації державного підприємства. Зокрема, 1,3 мільйона доларів США хабаря необхідно надати керівнику "Інститут охорони ґрунтів України" та 200 тисяч доларів США – директору "Головинський кар'єр".

За цю суму керівник ДП "Головинський кар'єр", який також є головою ліквідаційної комісії, мав посприяти у пришвидшенні процедури ліквідації держпідприємства, а гендиректор ДУ "Інститут охорони ґрунтів України" - у безперешкодній його приватизації.

Нині вирішується питання про затримання посадовців у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозру.

Нагадаємо, Кличко терміново звернувся до НАБУ через Богдана: чого вимагає мер Києва.

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Знай.uа писав, Зеленський відправив у відставку людину Порошенка: занадто багато знає.