Незважаючи на побоювання учасників валютного ринку про можливості обвалу гривні після її ревальвації (за один день, 2 серпня, долар на міжбанківському ринку подорожчав на 32 копійки, а євро на 7 копійок), багато експертів вважають, що передумов для різкої девальвації гривні наразі немає.

Так, аналітики компанії Forex Club прогнозують коливання курсу гривні в в серпні діапазоні 24,75−25,75 грн за долар. У коментарі «ФАКТАМ» керівник відділу аналітики компанії Андрій Шевчишин пояснив такий тренд відсутністю політичних ризиків і очікуваннями швидкого формування уряду, який зможе домовитися з МВФ про відновлення фінансування.

долар
долар

«Політичні ризики, які обмежували активність іноземних інвесторів та МВФ, повністю відходять на задній план. На сьогодні немає загрози для формування коаліції і нового уряду, а також впровадження реформ. Ймовірно, після призначення уряду переговори з МВФ будуть відновлені і вже в цьому році Україна зможе отримати наступний транш кредиту за програмою stand by», заявив аналітик.

Він також зазначив, що в внаслідок активних дій НБУ щодо викупу іноземної валюти золотовалютні резерви Нацбанку зросли до 21 млрд доларів, яких достатньо для проходження пікових виплат у вересні і в першій половині 2020 року.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

долар
долар

Стримувати ж зміцнення гривні, за оцінкою аналітика, може закупівля енергоресурсів і розрахунки аграріїв за кредитними зобов'язаннями. Крім того, сильне зміцнення гривні є невигідним для експортерів, внаслідок чого скорочуються надходження від експортної виручки в країну.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн.

Також портал Знай.ua писав, що Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.