Природна катастрофа атакувала узбережжі Арбатської стрілки, Азовське море, і Генічеська, Херсонська область: тисячі мертвих медуз викинуло на пляжі. Через величезне число трупів морських тварин відпочиваючі не можуть купатися, у воду неможливо зайти.

Фото: Instagram

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У соцмережах з'явилося безліч відео, на яких зафіксували подію. Стан справ настільки жалюгідний, що на деяких ділянках за медузами не видно піску.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Певно, що така масова смертність медуз виникла, тому що у воді підвищився рівень солі, як повідомляють місцеві ЗМІ. Цієї ж точки зору дотримуються і науковці.

Фото: Instagram

Найбільше від напасті медуз постраждали діти і алергіки. Важливо відзначити, що найпоширеніша медуза в Азовському морі - це корнерот. До неї ні в якому разі не можна доторкатися людині, це загрожує сильним болем, симптоми схожі на опік від кропиви.

Фото: Instagram

Пляжі від трупів медуз зараз розчищають спеціальною технікою і тракторами.

Нашестя медуз шокувало навіть місцевих жителів, які стверджують, що не бачили в останні роки такої кількості молюсків, причому таких великих.

Нагадаємо, раніше улюблений курорт українців атакували з моря, люди сотнями тікають.

Також Знай.uа повідомляв, що Путін добив Крим черговою катастрофою.

Ще Портал Знай.uа писав, що улюблений курорт українців взяли в полон небезпечні істоти, люди біжать з пляжів.