Майбутній народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Швець вважає, що Україні потрібен закон, який визначає правила роботи ЗМІ в умовах війни. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як бути зі свободою слова в умовах війни, в умовах надзвичайного, воєнного стану? Поки що це регламентується виключно нормами різних відомств, але це все несистемний підхід… Є в мене така ідея. І все це треба зробити в короткий термін", — розповів Швець.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, законопроект буде містити і "глосарій війни".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Що таке окупаційні війська, сепаратисти, колабораціоністи, не проголошені республіки… Це все повинно бути визначено в законі", — впевнений політик.

Також Швець уточнив, що під час підготовки законопроекту буде враховуватися думка українців - чи згодні на обмеження інформації в умовах війни для їх безпеки, а "якщо згодні, то якою мірою".

Нагадаємо, з яких законів новий парламент почне роботу.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янин Денис Дмитрик пропонує в тролейбусі, трамваях і автобусах міста встановити USB для зарядки гаджетів.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський звільнив Олександра Сірського з посади командувача Об'єднаних сил і призначив на неї Володимира Кравченка.