Воно присвячене дню кончини святої Анни, матінки Діви Марії і бабусі Ісуса Христа. Інші назви свята: «Макар», «Анна і Макарій», «Ганна Холодна», «Зимоуказница». З цього дня передбачали час настання і характер майбутньої зими. Тривали жнива. 7 серпня також відзначали своє свято мандрівники, або як їх називали в народі, «каліки перехожі»

У цей день можна дізнатися, чи буде холодною зима. Якщо вранці холодно, то і зима буде суворою, якщо сухо і тепло вдень, то зима буде морозною, а якщо йдуть дощі, то зима буде теплою і з сонячними днями. Ще це було свято для коней, їх купали, прикрашали гриви стрічками і навіть влаштовували забіги. Переможець отримував смачний корм від кожного з учасників.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Також є традиція ходити за грибами і копати картоплю. На вечерю приготуйте грибні або овочеві страви, можете зліпити вареники, зробити картопляні оладки, котлети або просто фаршировану картоплю. Також треба посушити ягоди, зварити з них компот, варення або джем на зиму.

У наших предків був час призначати весілля, тому що, якщо сьогодні вийти заміж або одружуватися, то ви проживете в щасті і радості весь час разом. Подружжя будуть вірними один одному, а дітей буде багато, і всі здорові.

Народні прикмети на 7 серпня

Стараються і охрестити сьогодні дитину, тоді її Ангелом-Хранителем стане Матір Божа, яка вбереже дитя від негараздів і неприємностей. А при досягненні повноліття зможе наставити його на вірний життєвий шлях.

Ганну також називали Холодницею, тому що наступали перші ранкові заморозки. Вважалося, що це все витівки злого духа, який управляє морозами і холодними вітрами. А нечисть в цей день блукає по дворах, морозить землю і напускає недуги на людей похилого віку. Ще сьогодні лікували картоплею бородавки та інші шкірні хвороби.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.