Воно присвячене дню кончини святої Анни, матінки Діви Марії і бабусі Ісуса Христа. Інші назви свята: «Макар», «Анна і Макарій», «Ганна Холодна», «Зимоуказница». З цього дня передбачали час настання і характер майбутньої зими. Тривали жнива. 7 серпня також відзначали своє свято мандрівники, або як їх називали в народі, «каліки перехожі»

Ганна та її чоловік Іоаким жили в Назареті. У сім'ї не було дітей. Тому більше 50-ти років Ганна благала Господа, щоб Він дарував їй дитину. Іоаким навіть хотів принести жертву, але священик відмовив йому в цьому. Тому Іоаким пішов у пустелю недалеко від Назарета. Тут йому з'явився ангел, що приніс звістку, що Ганна скоро буде вагітною і сказав назвати доньку Марією. І у Ганни дійсно народилася дочка. Це було чудо. Але ще більшим дивом стало те, що вона після народила Сина Божого.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити 7 серпня

Небажано в цей день їсти конину, тому що це також свято коней і до них має бути особливе ставлення. Не виходьте вночі на вулицю, гуляє нечисть, яка морозить землю і насилає хвороби, особливо на старих. І постарайтеся ні з ким не сваритися, інакше ще дуже довго не помиритеся.

Народні прикмети на 7 серпня

Приказки і прикмети

  • Якщо ранок холодний, і зима буде холодна.
  • Погода до обіду пророкує погоду зими до грудня, а погода після обіду — після грудня.
  • Світла і тепла погода віщує холодну зиму, якщо ж йде дощ - зима буде сніжна і тепла.
  • Багато жолудів на дубі - до теплої зими.
  • Якщо лелеки вирішили почати приготування до відльоту, значить зима обіцяє бути ранньою і морозною, а весна, навпаки, теплою.
  • Якщо мурахи починають збільшувати мурашники - буде сувора зима.
  • Якщо зазеленіє овес (другий раз) – це до дощової осені.
  • Народжені 7 серпня будуть мати міцне здоров'я і плідне життя.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.