Перший член екіпажу Яни-Капу повернувся до дому з російського полону! Однак йдеться поки не про самих моряків, а про собаку Джессі із захопленого російськими спецслужбами буксира в Керченській протоці. Собака Джессі, улюблениця моряків із захопленого українського буксира "Яни Капу", вже в Україні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Джессі

Від початку полону вся команда переймалась долею чотирилапого. Хто розшукав собаку в окупованому Криму і як вона дісталась материкової України. Джессі була улюбленицею всього екіпажу буксира "Яни Капу".

Під час засідань московських судів Джессі мала юридичний статус моряка Володимира Терещенка. Слідчі погодились повернути її на прохання моряків. Процес визволення Джессі зайняв певний час, адже потрібно було підготувати відповідні документи, зробити низку щеплень і вшити собачі спеціальний чіп для перетину адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

полонені моряки
полонені моряки

Поки моряків судили в Москві, вона весь час перебувала у росіян в окупованій Керчі. Минуло кілька днів після того, як вона повернулася з Криму, і тепер живе в матері одного з полонених моряків.

Джессі була на буксирі "Яни Капу", коли російський прикордонний корабель протаранив його. Це сталося в листопаді 2018 року. Судно одночасно з двома катерами випливало з Одеси в Маріуполь. Коли виходили з Керченської протоки, російські прикордонники відкрили вогонь і захопили кораблі з екіпажем.