Українські військові можуть повернути усю територію Донбасу під свій контроль за менше, ніж за добу.

Про це він розповів колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв в інтерв'ю "ТСН".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, варто діяти швидко та закріпитися на кордоні України з Росією. Екс-командувач ООС також додав, що головним досягненням української армії за останній рік є те, що командувачі навчилися діяти продумати та давати достойну відсіч ворогу.

"Безпосередньо на військову операцію зі звільнення території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидкі дії, щоб дійти до українського кордону і там закріпитися", - зазначив екс-командувач.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Сергій Наєв
Сергій Наєв

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За його словами, "на звільненій території відразу ж повинні почати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури". При цьому Сергій Наєв підкреслив, що перед українськими військовими зараз не стоїть завдання силовим шляхом звільнити всю територію Донбасу, оскільки держава визначила, що основний шлях отримання перемоги - політико-дипломатичний.

Він також повідомив, що у сепаратистів є плани щодо подальшого наступу на українську територію. Зараз військовим ЗСУ відомо понад десять варіантів розвитку подій, яким можуть скористатися бойовики. За словами Наєва, військові знають найбільш загрозливі напрямки на лінії зіткнення.

ЗСУ
ЗСУ

"Ми передбачаємо відповідні дії - на цих напрямках всі постійно готові реагувати", - резюмував колишній командувач.

Нагадаємо, путінські бойовики по-звірячому розправилися з українськими моряками: у Зеленського записали термінове звернення.

Як повідомляв портал Знай.uа, окупанти наплювали на Мінськ і влаштували нове пекло.

Також портал Знай.ua писав, різке загострення на Донбасі: українські воїни безстрашно стримали бойовиків, про "перемир'я" ніхто не чув.