На Закарпатті співробітники заповідника замість того, щоб охороняти ліс, рубали дерева на продаж.

Співробітники СБУ викрили в Закарпатській області факти масштабної незаконної вирубки дерев у Карпатському біосферному заповіднику. Про це повідомила прес-служба СБУ на сторінці в facebook.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Правоохоронці встановили, що посадові особи заповідника організували масову вирубку лісу понад встановлених санітарних норм. Невраховану деревину зловмисники нелегально реалізовували.

Зазначається, що слідчі СБУ почали кримінальне провадження. Одному з організаторів незаконної діяльності оголошено про підозру у вчиненні злочину за статтею зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

За оцінками експертів, сума збитків, завданих державі від протиправних дій працівників лісгоспу, становить понад півмільйона гривень. Профільні фахівці оцінюють масштаби екологічних збитків.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто зазначити, що екологи давно б'ють на сполох - якщо найближчим часом не почати так зване наближене до природи ведення лісового господарства в Карпатах, то біди не уникнути. Наслідками цинічного знищення карпатських лісів уже стали повені, посуха влітку в долинах, зменшення фауни аж до зникнення окремих популяцій, ерозія ґрунтів.

Сайт Закарпатський кореспондент опублікував фотографії, на яких чітко видно масштаби вирубок карпатських лісів. Порівняли три фотографії однієї місцевості на перетині Закарпатської та Івано-Франківської областей, зроблені в 2013, 2014, 2015 роках. На них добре видно результати вирубок. Автори фотографій - мандрівники - розмістили їх в соціальних мережах.

Нагадаємо, вирубка лісу влаштувала в Карпатах екологічне пекло

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали, куди зникає український ліс

Також Знай.ua писав, під Харковом "чорних лісорубів" спіймали на гарячому