У серпні газ для українців здешевшає. НАК Нафтогаз має зменшити ціну на 265 грн за тисячу кубічних метрів.

Відповідне доручення подав чинний прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто зазначити у липні був на рівні 4905 грн за тисячу кубометрів. Згідно з квітневою постановою Кабміну, вартість палива для населення має відповідати найнижчому показнику на 4 майданчиках – Мінекономрозвитку (середня митна вартість імпортованого газу), Українська енергетична біржа, ціна "Нафтогазу" для промисловості та ціна ПСО. Вони в липні-серпні коливаються в межах 4640-7185 грн. Відтак найнижчий показник і стане вартістю тисячі кубометрів газу для населення – однак без урахування тарифів на транспортування та постачання.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Додамо, що "Нафтогаз" знизив ціну природного газу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на серпень на 7,2-7,5%. Таким чином ціна газу на цей місяць становитиме 4 640 - 5 204 грн/тис. куб. м.

газ
газ

Крім того, в уряді посилаються на відповідну постанову Кабміну № 293 від 3 квітня 2019 року. У документі вказано, що з червня "Нафтогаз" зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків.

Нагадаємо, "Друга пенсія": Зеленський втілить мрію мільйонів українців, як отримати "щасливий квиток".

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Знай.uа писав, євробляхерів почнуть безжально штрафувати: точна дата.