Як повідомляє Politeka, проект закону Володимир Зеленський і команда готують для розгляду у ВР, яку обрали на дострокових виборах 21 липня. Подробиці повідомила майбутній депутат партії "Слуги народу" і експерт з питань пенсійного забезпечення Галина Третьякова.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Політик запевняє, що їхня партія вже прописала впровадження додаткової пенсії в свою програму. "Друга пенсія" буде додана в пенсійну систему накопичувального рівня. Українці повинні будуть переводити певний відсоток від своїх заробітних плат на власний рахунок. Накопичені кошти можна буде використовувати тільки по досягненню певного віку.

Пенсія
Пенсія

Плюси нововведення можна розглянути на простому прикладі: кранівник, який відпрацював 35 років за зарплату в 15 тисяч гривень має отримати основну пенсію в 3,7 тисячі, а також додаткову 1,5 тисячі. Згідно з розрахунками Нацкомісії з цінних паперів, при додатковому внеску в 7% (кранівник відноситься до другого списком професій), розмір другий пенсії повинен скласти 10,2%. В кінцевому підсумку пенсіонер отримає 5,2 тисячі гривень, якщо правила почнуть діяти незабаром.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадаємо, раніше писали, що Трамп таємно зустрінеться з Зеленським

Як повідомляв портал "Знай.uа" Зеленський з Богданом запалили на пляжі в Одесі: заважали тільки "розвідники"

Також Знай.uа" писав, префектури замість адміністрацій: у "Слуги народу" Зеленського кардинально змінять життя обласних центрів і селищ